Ma már sokféleképpen lehet online vállalkozást építeni. Nem ritka, hogy valaki jövedelmének legnagyobb részét online áruházán keresztül keresi, ezért fontos, hogy ennek a pénzkereső gépnek nem csak hatékonynak kell lennie, hanem védettnek is. Ebben az esetben érdemes egy professzionális rendszerüzemeltetővel együttműködni, mert ha önmaga hoz létre és üzemeltet informatikai rendszert nem, az nemcsak a hatékonyságot, hanem a pénztárcáját is károsítja.

Miben segíthet a professzionális rendszerüzemeltetés?

Webhosting

Tegyük fel, hogy van egy fizetett WordPress-alapú webhelye, ahol videó-tartalom felhasználásával otthoni főzési tippeket oszt meg. Rendszerüzemeltetője segít megtalálni a lehető legoptimálisabb hosting megoldást, amely lehet

  • Nyilvános felhő tárhely
  • Magánfelhő tárhely
  • On-premise (fizikai) szerver

Nyilvános felhő tárhely

A nyilvános felhők általában óriási mennyiségű ingyenes tárhellyel rendelkeznek, ami a vállalkozások és az egyéni felhasználók számára könnyen skálázható. A nyilvános felhőt gyakran ajánlják szoftverfejlesztéshez és vállalkozás közös projektjeihez. A nyilvános felhőben tárolt adatok könnyen áthelyezhetők, így az ilyen típusú felhőben tesztelt projekt később üzleti célokra áthelyezhető a privát felhőbe.

Magánfelhő tárhely

A magánfelhőket legtöbbször tűzfal védi, a szerverek pedig egyetlen vállalat tulajdonában vannak. A nagyon szigorú szabályozási követelményekkel rendelkező vállalatok számára a 100 százalékig egy fizikai helyszínen elkülönített felhő lehet a legjobb megoldás. A privát felhő megkönnyíti az adatokhoz való hozzáférés korlátozását és biztosítja, hogy a vállalat bármikor áthelyezhesse azokat.

Az ügyfelek az ilyen típusú felhőkörnyezetet saját üzleti igényeikhez szabhatják, ami nagyobb rugalmasságot eredményez. Ráadásul, mivel a privát felhőt nem egy külső vállalat irányítja, nem áll fenn a hirtelen változások kockázata, amelyek megzavarhatják az ügyfelek szokásos üzleti működését. A privát felhőmegoldást nem érinti a nyilvános felhőszolgáltatási rendszer leállása.

On-premise szerver

Ez utóbbi esetben a felhasználónak rendelkeznie kell fizikai szerverrel. Bár a nagyobb vállalatok nagy helyiségekben vagy adatközpontokban tárolhatják őket, a legtöbb online kiskereskedő általában nem látja ezt a lehetőséget.

A független tárhely használatával a felhasználók 100% -ban irányíthatják szervereik tevékenységét. Ha azonban nincs informatikai ismerete, akkor körülményesen fogja tudni kihasználni az on-premise nyújtotta rugalmasságot

Adatbiztonság megteremtése professzionális rendszerüzemeltetés segítségével

Egyre elkötelezettebbek vagyunk a laptopok, táblagépek és mobiltelefonok használata mellett. Kétségtelen, hogy az elektronikus eszközök megkönnyítik mindennapjaikat, a vásárlástól az oktatáson át a társadalmi szükségletekig.

Például az e-mail szinte teljesen felváltotta a hagyományos levelek szerepét, így a barátokkal való kapcsolatfelvétel és a találkozók megszervezése digitális úton is megtörténhet. A világ egyre inkább összekapcsolódik és bár ez a funkció nagyon kényelmessé teszi a mindennapi életet, kiszolgáltatottak vagyunk a csalások és a rosszindulatú támadások ellen is.

Kibertámadások megelőzése

Noha a kibertámadások és az adatvesztés számos mellékhatása sokakat elkerülnek, az elmúlt években egyre több jelentés hívta fel a figyelmet arra, hogy a gyenge adatbiztonság jelentős negatív hatással lehet a pénzügyekre.

2015-ben a The Wall Street Journal becslése szerint az Egyesült Államokban a számítógépes bűnözés költsége megközelítőleg 100 milliárd dollár volt. Ez a Juniper kutatása szerint 2019-re globálisan 2100 milliárd dollárra nőtt. Az elmúlt években a számítógépes támadások elleni védelem az IT költségek jelentős részét tette ki.

A számítógépes hálózatok számtalan lehetőséget kínálnak a kiberbűnözők számára. Az adatlopás megelőzése a legnehezebb, mert az alkalmazott módszerek nagyon eltérhetnek azoktól, amelyek ellen már eleve védettek a rendszereink. Ebben az esetben számos hagyományos védelmi mechanizmus nem használható a támadások észlelésére vagy megelőzésére.

Az esetleges kibertámadások vagy véletlen összeomlások fájdalmasan magas kiadásokhoz vezethetnek, nem beszélve arról, hogy cégünk hálózatának összeomlása pótolhatatlan adatvesztéshez és szivárgáshoz vezethet.

Biztonsági protokollok beállítása, üzemeltetése

A biztonság megteremtése kulcsfontosságú, ezért érdemes szakértőkre bízni. A rendszerüzemeltető többek között

  • tűzfallal
  • jelszavakkal
  • jogosultságkezelővel
  • fájlátviteli protokoll segítségével

teremti meg az online rendszerek biztonságát.

Nehéz elnyerni az ügyfelek bizalmát, de annál egyszerűbb elveszíteni azt. Az adatvesztések következményeként nemcsak a saját és az ügyfeleink pénze tűnhet el, de vele együtt a cégünkbe vetett bizalom is.

Készüljön fel egy esetleges rendszerleállásra

Kevesen gondolják úgy, hogy sok esetben a meghibásodások megelőzése kevésbé gazdaságos, mint a már bekövetkezett tűz oltása, ráadásul a megelőzési költségek teljes mértékben megtervezhetők. Például nagyon fontos, hogy pontosan ismerjük az egy napos leállás költségeit.

A folyamatos informatikai támogatás biztosíthatja a hálózati problémák megelőzését és stabil informatikai hátteret biztosíthat cége számára. Sőt, ezek mind kiküszöbölik a teljes munkaidőben dolgozó szakemberek alkalmazásának szükségességét a vállalaton belül.